Centre de Jardineria Terra Nostra

jardinera

Consells del jardiner

En aquesta secció podrá trobar práctics consells per a la cura i mantenimient de les seves plantes...


Set consells pràctics per poder regar les plantes d'una forma adequada.

El reg és una tasca fonamental per a la bona salut de les plantes. Però al contrari del que pugui arribar a semblar, aquesta És una tasca complexa, en la qual cal tenir en compte múltiples factors. En aquest informe tractarem d'ajudar-te a treure'n el màxim profit a aquest procés:

1 - Com cap exemplar és igual a un altre, cada planta necessita una major o menor quantitat d'aigua, pel que És summament important assessorar-se en el lloc de compra per saber cada quants dies i quina quantitat d'aigua cal subministrar.

2 - No és convenient regar les plantes de forma regular en el temps, abans de realitzar la tasca és important revisar l'estat d'humitat de la terra.

3 - Si la terra de la planta conserva un cert grau d'humitat, no cal excedir-se en el reg, ja que en fer-ho, això podria ocasionar problemes en la salut de la planta.

4 - Tenint en compte el punt anterior, és convenient subministrar tota l'aigua necessària i no tornar a regar fins que la terra estigui totalment seca. El reg freqüent i en poques quantitats és nociu per a les plantes.

5 - El millor moment per regar les plantes és al matí, ja que així tindran tota la resta del dia per poder absorbir l'aigua.

6 - Aquelles plantes que es troben en tests poden regar de dues maneres: la primera consisteix a subministrar l'aigua per sobre tota la superfície de la terra, mentre que la segona es realitza col·locant el test sobre un plat que contingui aigua i retirant en transcórrer una hora.

7 - És important polvoritzar les fulles per refrescar. En plantes d'interior, durant l'hivern, aquesta tasca hauria de ser pràcticament diària, tant per evitar un possible dany provocat per la calefacció, com per regar amb menys freqüéncia.